Regenerativ ambisjon

Både i gårdsdriften og gjestevirksomheten vektlegger vi å minimere miljømessige negative påvirkninger. Vi tenker regenerativ drift i alt vi gjør, for å ta vare på naturen, dyra og folka her på gården.

Økologisk produksjon
Hovedfokuset vårt er råvarer fra egen jord til eget bord. Vi har en stor produksjon av grønnsaker og urter, alt økologisk dyrket her på gården. Vi har et tett samarbeid med De Haes, et heløkologisk gartneri på Jevnaker som skaffer oss det beste plantemateriale og gir oss verdifull veiledning. Produksjonen vår er Debio-godkjent.

Egen kjøttproduksjon
Vi har en flokk med Aberdeen Angus kjøttkveg. Denne storferasen er kjent for sine gode egenskaper til å utnytte naturbeiter, er saktevoksende og gir kjøtt som er mørt og har god marmorering. Anguskjøtt i butikk selges til en premium pris. Dyrevelferd står sentralt, dyra har utegang med tilgang på rike skogsområder hele året. Fjøset ligger idyllisk i skogkanten og er godt tilbaketrukket fra landskapshotellet.

Kompostering
Kuflokken er på utegang store deler av året. I vinterhalvåret har de hvileplass i fjøset hvor vi kontinuerlig strør med tørr halm og treflis. Dette blir til talle som om våren kjøres ut i ranker på jordet. Vi har skaffet oss en stor kompostvender som kjøres med traktor og blander og lufter dette organiske materialet. Dermed skapes en varmgang hvor uønskede organismer tas bort samtidig som konsentrasjon og verdien av næringsstoffene i husdyrgjødselen økes. Det blir en fin, luktfri kompost som enkelt spres ut på jordet som gjødsel for årets vekst.

Naturens skattekammer – Ta naturen inn
I nærskogen inntil gården har vi tilrettelagt for en vandringstur som våre gjester benytter for litt påfyll av biologikunnskap, inspirasjon og avslapning.

Jacob fra Roots & Culture har bidratt til å få våre øyne opp for hvor rikt mangfold av matnyttige vekster som finnes i denne skogen. Han er kunnskapsrik og er en spennende formidler der ute i naturen. Jacob er også en dyktig kokk. Som aktivitet hos oss kombinerer han urtevandring og sanking av ville vekster som tas med inn i kjøkkenet hvor Jacob veileder og får til kulinariske opplevelser.

Vårt kjøkken
Vi er opptatt av at råvarenes kvaliteter skal fremheves og tilberedes på en ekte og ærlig måte. Da vi produserer en vesentlig del av råvarene selv, har vi god kontroll på verdikjeden fra jord til bord. Vi bruker råvarene maksimalt og unngår at verdifull mat går til spille. Også «skeive» gulrøtter, agurker eller rødbeter er fullgode til bruk i vårt kjøkken. Hos oss får du sjelden tilbud om lunsjbuffe, men vi serverer heller en velsmakende 2-retters varm lunsj. På denne måten reduserer vi matsvinn.

Våre hadelandskokker er fremragende til å lage retter med utgangspunkt i de råvarene vi produserer på gården. I sesong har vi nå grønnsaker og urter som tas rett inn fra hagen. I store deler av året har vi lagrede rotgrønnsaker og poteter av førsteklasses kvalitet, alt økologisk dyrket.

Ole Ivar er en svært erfaren kokk. Han setter opp velsmakende menyer med variert tradisjonsmat og har unik kompetanse på fisk og sjømat. Ole Ivar har mangeårig relasjon til Arne Brimi og er inspirert av Brimis kjøkken.

Mikkel er en ung og dedikert kokk som tryller frem estetiske og smaksmessige store opplevelser. Han liker å kombinere våre egenproduserte råvarer med orientalske smaker. Vertskapet på gården har bodd mange år i Asia og applauderer at vårt kjøkken også har asiatiske retter på menyen. Vi erfarer at mange gjester setter pris på å få servert mat med asiatisk vri.