Ta naturen inn

Psykiater Finn Skårderud og biolog Dag O. Hessen er våre ambassadører. Sammen med dem, inviterer vi gjestene med på en vandring ut i naturen, for å ta naturen inn. Vi utfordrer deg til å ta i bruk sansene dine og oppdage naturen på en helt ny måte. Aktiviteten starter innendørs med en 10-minutters filmopplevelse.


En meditativ opplevelse på Helgaker
Like i nærheten av Helgaker Gård ligger skogområder med treslagene bjørk, hassel, osp og gran.

Samspillet i en skog kan på mange måter speile den verden vi mennesker lever i. Tar vi oss tid til å stoppe opp, gå nærmere, og virkelig oppleve, så byr den vanlige norske skogen på unike opplevelser.

Nyere forskning viser klare sammenhenger mellom psysisk helse og opplevelse av natur. Det skal vi fortelle deg mer om, og ikke minst gir vi deg muligheten til å oppleve denne nærheten selv.

En skogsreise til ettertanke

Menneskers evne til å ta inn kunst, kultur og natur er forskjellig fra person til person. På samme måte som noen lett lar seg begeistre på en kunstutstilling, sliter andre med å forstå og ta inn inntrykkene. En reise i skogen påvirker oss i forskjellig grad. Dersom du tillater du deg å bruke sansene, og åpne opp for inntrykk, så vil skogen by på unike opplevelser.

Bli med oss på en reise, gjennom den lyse og åpne bjørkeskogen, den tradisjonsrike hasselskogen, skogen med porøse ospetrær og den tunge og mørke granskogen.

Få fornyet energi
Dette er en aktivitet som passer perfekt som et avbrekk på møtedagen, og garantert gir rom for refleksjon og ettertanke. Frisk luft for hodet får du med på kjøpet!

Vi anbefaler å sette av minimum 30-60 minutter til denne opplevelsen, og vi kan tilpasse begynnelse og slutt etter ønsker og behov.

Living in London but with farming roots, I can truly say I felt connected to my roots trying out new skills and fashion statements at Helgaker Gård. We would highly recommend any team to visit here, for a get away in lovely rural surroundings. Thank you for your personal and high level of service!

- Mo Ali

Leadership team MSD Norway

Helgaker vår 74Helgaker vår 12Helgaker vår 30Helgaker vår 6