Om Helgaker Gård
Helgaker ligger midt i det bølgende kulturlandskapet som er et av 11 utvalgte nasjonale landskapsområder i Norge. Gro og Knut Ivar Helgaker overtok gården i 1993 etter Knuts foreldre. Gården har vært i familiens eie siden midten av 1700–tallet. Gårdsdrift har vært hovednæringen for alle generasjoner før dem. Siden år 2010 har vertskapet gradvis utviklet gården til et landskapshotell.
Egen matproduksjon
Hovedproduksjonen på gården er kjøttproduksjon av Aberdeen Angus storfe. Fjøset ligger idyllisk i skogkanten og godt tilbaketrukket fra landskapshotellet. Dyrevelferd står sentralt, dyra har utegang med tilgang på rike skogsområder hele året. En del av gården er satt av til økologisk produksjon hvor vi dyrker poteter, grønnsaker og urter. Fra 2023 er denne produksjonen Debio godkjent. Hovedfokuset i vårt kjøkken er å benytte råvarer fra egen jord til eget bord.
Bo godt og stille
Gjesterommene ligger i ulike hus på gården hvor hvert rom har sin karakteristiske sjarm. I 2024 planlegges ferdigstilling av seks nye landskapsrom som er tegnet av den anerkjente arkitekten Snorre Stinessen. Disse rommene er utformet slik at gjestene kommer tett innpå naturen.
Låven
Hele den 200 år gamle låven er ombygd til moderne og funksjonelle lokaler med autentisk preg. Her har vi lagt vekt på takhøyder og rom med gode lysforhold. Utsikten i kulturlandskapet og rikelig med plass inne og ute gir gode muligheter til inspirasjon og refleksjon. Du bor på en historisk gård og vi forteller deg gjerne om naturen, gården og Hadeland.
Spar tid og krefter på reisen til oss
Fra gården er det kort vei til sentrale knutepunkter på Østlandet. Ta gjerne toget til Gran stasjon, det gjør at du kommer uthvilt frem. Fra Helgaker Gård er det bare 40 km til Gardermoen og 70 km til Oslo.
Helgaker er mer enn bare en gård og et landskapshotell, det er en opplevelse. Det er en historie om en familie, en kultur forankret i dens landskap, tradisjoner og en generell følelse av velvære som omfatter alle aspekter av livet. Det er et sted å lade opp sansene mens du trekker folk nærmere naturen og hverandre gjennom gode måltider.