Om Helgaker Gård


Midt i det bølgende kulturlandskapet ligger Helgaker Gård, en levende gård i generasjoner og fortsatt et familiedrevet gårdshotell. Her lever du i takt med naturen, jordnært, rikt og ekte. Du våkner til fuglesang og sovner til lyden av vindens sus.


Midt i kulturlandskapet.

Vi tar vare på dyr, mennesker og natur
Gro og Knut Ivar Helgaker overtok Helgaker gård i 1993, en levende gård som har vært i familiens eie siden 1700–tallet. Gårdsdrift har vært hovednæringen for alle generasjoner før dem. Siden år 2000 har vertskapet gradvis utviklet sitt eget konsept - gårdshotellet. Hovedfokuset på gården er grasproduksjon for beite og vinterfôr til Angusflokken som består av en liten besetning Aberdeen Angus storfe. Men, bonden går ikke av veien for å tenke helt nytt, våren 2021 sådde han eget fôr for første gang, sorte åkerbønner, i første omgang til eget bruk.

080727 FSF057


Egen matproduksjon
Fjøs og stall ligger idyllisk i skogkanten og godt tilbaketrukket fra gårdshotellet. En liten flokk hester brukes til ridning om sommeren og hestekjøring om vinteren. Dyrevelferd står sentralt, dyra har utegang med tilgang på rike skogsområder hele året. All planteproduksjon foregår uten kjemiske plantevernmidler. Sesongbaserte urter og grønnsaker, kombinert med kjøtt fra egen gård, er viktige ingredienser i den rause maten som lages på gardskjøkkenet.

Bo godt og stille
Gjesterommene ligger spredt utover i åpent landskap og tar naturen rett inn. Det betyr mye for vertskapet at gjestene opplever gården som et godt sted å jobbe, bo og være. Takhøyde er stikkordet, i det ligger stor plass og gode møteplasser. I 2022 åpner dørene til seks arkitekttegnede landskapshytter utformet av den Tromsø-baserte stjernearkitekten Snorre Stinessen.

«Vi ønsker å holde hotellstandard på fasiliteter og mat, samtidig som det er en levende gård» Knut Helgaker, bonde.

Sammen på en levende gård
Oppløftende samlinger på den 200 år gamle låven. Et sted der mennesker trives og godt samhold gror. Stillheten på gården gir gode muligheter for refleksjon og ettertanke. Fornyet kraft kommer helt naturlig i et slikt miljø. Du bor på en historisk gård, tett på den vakre naturen og husdyra. Vi forteller deg historien, du får innblikk i gårdslivet og kan delta om du ønsker det. Vi sørger for godt tilrettelagte aktiviteter innendørs og ute i den frie naturen.

Spar tid og krefter på reisen til oss
Fra gården er det kort vei til sentrale knutepunkter på Østlandet. Det gjør at du kommer uthvilt frem og kan senke pulsen, puste inn, puste ut og nyte gårdsmiljøet. Fra Helgaker Gård er det bare 40 km til Gardermoen og 70 km til Oslo.

Helgaker er mer enn bare en gård og et landskapshotell, det er en opplevelse. Det er en historie om en familie, en kultur forankret i dens landskap, tradisjoner og en generell følelse av velvære som omfatter alle aspekter av livet. Det er et sted å lade opp sansene mens du trekker folk nærmere naturen og hverandre gjennom gode måltider.

1624183335312834