Uten mat og drikke duger heltene ikke

På Helgaker Gård gir vi deg ekte opplevelser i et levende gårdsmiljø. Vi er godt i gang med økologisk landbruk og gleder oss til reisen videre. Raust, rent, smakfullt og kortreist er vårt varmerke.Ord fra bonden, Knut

«Vi er kornbønder og driver husdyrproduksjon. Besetningen vår består av 15 Aberdeen Angus med annen generasjon avkom, totalt har vi 35 storfe som er et maksimum av hva gården kan bære. I tillegg driver vi hagebruk, og dyrker litt poteter og grønnsaker. Sorte åkerbønner som består av 30 prosent protein (norsk soya fôr) er en ny satsing på gården. På sikt ønsker vi at sorte åkerbønner skal erstatte brasiliansk soya fôr. Vi har satt av 20 dekar til dette formålet og resultatet er lovende. Helgaker Gård er den eneste gården på Hadeland som prøver ut denne veksten. Åkerbønnen er varmekjær og har fått den beste jorda på gården. Der vokser og trives den utmerket uten sprøyting og gjødsling. Arealet er meldt inn til Debio for økologisk dyrking. Debio er et kvalitetsstempel som viser at vi på Helgaker Gård bryr oss om dyra våre, jorda og vekstene vi dyrker.

Våre menyer tar utgangspunkt i gårdens egen produksjon kombinert med lokale råvarer, samt mat- og drikke fra vårt terroir på Hadeland. Vi tilbyr varierte menyer, alt fra tradisjonell bondekost til mer eksotiske retter med inspirasjon fra ulike verdensdeler. Vi har alle rettigheter.»

Siinka 2018

A huge THANK YOU from the Management Team of the Hylleraas Centre who spent their Management Conference at Helgaker Gård with a wonderful lunch with their own local food and a trail walk guided by the farmer himself, Knut Ivar Helgaker.

- Trygve Helgaker

Professor Universitetet i Oslo

Design uten navn 18312514